Met de beste fietscomputer E-Bike fiets je leuker omdat je alles kunt bijhouden en ook alles kunt meten. Dat maakt hem echt compleet. Je kunt ver fietsen, je weet precies waar je heen moet en hoe ver het nog is zodat je optimaal kunt genieten van de omgeving met de fietsnavigatie op je elektrische fiets!
Handig en leuk
De beste E-Bike fietscomputer is goedkoop, draadloos, meet betrouwbaar snelheid, afstand en tijd en de luxere modellen voor op de elektrische fiets hebben GPS navigatie. Bekijk de beste E-Bike fietscomputer prijs
1 Bryton 750 – De Beste Fietscomputer
De Bryton 750 staat erg mooi op je e-bike stuur, heeft mooie kleuren navigatie en heeft echt heel prettige functies om alles te meten. Dit topmodel van Bryton heeft een betere prijs-/ kwaliteitsverhouding dan Garmins en kan bijna net zo veel.
We bekeken de Bryton 750 en op je elektrische fiets is het echt een aanvulling op de standaard bediening van je fietsleverancier. Deze fiets GPS heeft erg goede kleurennavigatie met touch, gemiddeldes, cadans en meer. Daarnaast oogt hij erg mooi op je stuur en werkt hij lekker simpel. Kortom dit is absoluut de beste fietsnavigatie voor fanatieke prestatiegerichte fietser.
Deze Bryton 750 doet hetzelfde als de Garmin 830 maar kost een ruime 100 euro minder. Daarnaast heeft hij zelfs spraak aansturing van de navigatie en dat is uniek in de markt van de fietsnavigaties. Hij heeft de moderne en fijne kleurenscherm met touch-functie die echt goed werkt. Hij maakt je e-bike echt af voor een acceptabele prijs en daarom is hij de beste!
- Kleuren navigatie met touch en spraak aansturing
- Meet alle gemiddeldes en afstanden en veel meer
- Goedkoper dan de vergelijkbare Garmin 830
- Bryton is iets onbekender dan Garmin en Wahoo
» prijs
2 Sigma EOX View 1300 – Slimme keuze fietscomputer voor elektrische fiets
De Sigma EOX View 1300 fietscomputer werkt samen met Shimano Steps, past ook netjes op e-mtb’s en past ook op de klassieke SIGMA STS-stuurhouder en dat is wel zo makkelijk. Voor op je e-bike wil je een fietscomputer die makkelijk en snel te bedienen is en samenwerkt met de techniek van de motor van je elektrische fiets. De Sigma EOX View 1300 doet dat, dus dat is fijn.
Deze draadloze E-bike fietscomputer van Sigma is nieuw en is nog betaalbaar ook. Helaas heeft hij geen kleurenscherm en kun je er niet uitgebreid met kaart mee navigeren maar eigenlijk kost dat vaak ook alleen maar nodeloze energie en heb je dat niet echt nodig.
Het fraaie slanke ontwerp staat mooi op de fiets en de functies zijn precies op de behoeften van E-bike gebruikers afgestemd. Het goed ontworpen en slimme display (zonder display cover) laat je de actuele ritgegevens en je e-bike specifieke waarden zien. Het verbinden met allerlei zaken is simpel dankzij de dataverbinding met ANT+ of Bluetooth als je dat fijner vindt.
Het mooie van dit alles: dankzij een geïntegreerde knoopcel batterij met lange levensduur is de Sigma EOX VIEW 1300 geheel draadloos. Hij kan net zoals een gewone fietscomputer zelf makkelijk uit de stuurhouder worden gedraaid en meegenomen als je even koffie gaat drinken of een boodschap haalt. Op de boot naar Texel wil je waarschijnlijk ook graag even naar het bovendek zonder je zorgen te maken of iemand hem stiekem meeneemt 🙂
Kortom: De Sigma EOX View 1300 is betaalbaar, werkt samen met je e-bike, werkt op een simpele knoopbatterij en is makkelijk mee te nemen als je even koffie gaat drinken.
- Goedkoper dan Garmin, Mio en Wahoo
- De functies zijn precies op de behoeften van E-bike gebruikers
- Geheel nieuw
- Geen kleurenscherm
» Sigma EOX View 1300 Test
» prijs
3 Sigma BC 9.16 ATS – De Goedkope Ebike Fietscomputer
De betrouwbare Sigma BC 9.16 ATS fietscomputer is supergoedkoop, draadloos en meet eigenlijk alles wat je in de basis nodig hebt: afstand, snelheid, gemiddeldes, en calorieën. Het mooiste? Hij werkt super makkelijk en zit snel op je stuur omdat je geen dropveter om je voorvork hebt. Daarnaast staat hij mooi klein op het stuur zodat hij ook niet direct gejat wordt als je je fiets even neerzet.
Als je simpelweg een betaalbare maar goede fietscomputer wilt, dan is deze Sigma BC 9.16 ATS beste fietscomputer keuze.
- Makkelijk af te lezen
- Goedkoop
- Alle functies die je nodig hebt
- Op een e-bike kan de motor het signaal storen
4 Garmin Edge 1030 Plus
De Garmin 1030 Plus is gemaakt voor de sportievere e-bikers want je ziet hem ook op racefietsen en snelle mtb’s. Hij is daarnaast ook wel prijzig.
Hij heeft fijne gratis navigatie kaarten van overal en een zichtbare Livetrack voor je vrienden en fietsmaten. Het is op dit moment gewoon een erg fraaie fietsnavigatie voor op je stuur. Dat kost helaas wel een flinke duit maar je houdt echt niets meer te wensen over 🙂
- De allerbeste Edge met de meeste functies
- De nieuwste, dus nieuwer dan de 830, 530 en de voorganger 1030
- Geheel nieuw
- Duur
Meer weten over dit apparaat?
» Garmin 1030 Plus Test
» prijs
6 Garmin 530 E-bike computer
De Garmin Edge 530 is ook een sportief apparaat, wat kleiner dan de 1030 Plus en ook goedkoper. Het is een eenvoudiger model dan de Bryton en de opvolger van de Edge 520.
Hij is lichter, mooier en kan veel meer dan die voorganger. Het uiterlijk van deze fietsnavigatie is precies hetzelfde als de duurdere 830 en hij mist alleen de touch functie. Dat is niet zo erg als je beseft dat veel fietsers met die 830 (volgens sommigen de beste omdat hij fijn compact is) ook alleen maar de drukknopjes gebruiken.
- Bijna net zo goed als de 830 en 100 euro goedkoper
- Mooie kleuren navigatie
- ClimbPro
- Hij heeft geen touch
» Garmin 530 Test
» prijs
7 Garmin Edge Explore
De Garmin Edge Explore is goedkoop (in vergelijking met een hoop andere modellen), en zit boordevol functies voor een geweldige fietservaring zowel on- als off-road. Hij heeft een goede navigatie die je de meest populaire en mooiste routes laat zien, en doet dit zelfs met afslag tot afslag navigatie. Op het 3 inch touchscherm zie je afstand, snelheid, alle gemiddelden en alle veiligheidsfuncties zoals LiveTrack, automatische ongeluk detectie en een assistentiemogelijkheid, en dit onder alle omstandigheden.
Dankzij de ruime accuduur tot 12 uur is de Edge Explore ook prima geschikt voor de langere ritten!
- Een stuk goedkoper dan veel andere modellen
- Navigatie
- Veel veiligheidsfuncties
- Heeft niet de echte sportfuncties voor de echte racefietsers en mtb-ers
Test
Ik test alle E-Bike fietscomputer die te koop komen op mijn e-bike. Waar moet je nu op letten als jij ook een goede E-Bike fietscomputer op je e-bike wilt? Je hebt 2 opties bij het kiezen van een E-Bike fietscomputer om heerlijk alles bij te kunnen bouden:
Draadloos of niet?
Ik zou altijd kiezen voor een draadloos model. Vroeger zag je alleen modellen met draad langs de voorvork maar dat is lelijk. Je E-Bike is mooi en die wil je graag zo houden. Draad eraan oogt rommelig en kan snel stuk gaan als het kabeltje beschadigd. Kies voor draadloos omdat die modellen tegenwoordig ook al goedkoop te krijgen zijn. Ik testte veel draadloze modellen onder de 35 euro en die waren perfect.
Garmin
Goedkope E-Bike fietscomputer modellen hebben weliswaar geen GPS zoals de Garmin Edge link modellen. Wanneer je echter snelheid meet met een magneet in je voorwiel werkt dat ook prima.
Sigma
Sigma is de grootgrutter als leverancier van mooie E-Bike fietscomputers die niet de wereld kosten. Persoonlijk geef ik liever niet al te veel geld uit aan een ‘duur merk’ zoals Polar of Wahoo als het niet nodig is. Sigma is een merk met de beste prijs-/ kwaliteitsverhouding voor elektrische fietsen op het stuur en ik testte de Sigma’s in de duurtest voor E-Bike fietscomputer. Ze hebben veel modellen waardoor je erg veel e-bike rijders rond ziet rijden met een mooie zwarte Sigma op hun stuur.
Beste
De beste E-Bike fietscomputer zonder navigatie is de Sigma BC 9.16 ATS van circa 30 euro. Deze is draadloos, mooi, meet veel gegevens en werkt super makkelijk. Daarnaast is hij betrouwbaar en wordt hij geleverd met alles erbij waardoor je echt in 1 keer klaar bent. Het monteren is een koud kunstje waardoor je snel opstapt met je coole nieuwe E-Bike fietscomputer op je stuur! Bekijk hier deze beste Sigma BC 9.16 ATS prijs
Hoe werkt een E-Bike fietscomputer
Een E-Bike fietscomputer meet het aantal omwentelingen van je fietswiel, hierdoor is hij in staat om jouw snelheid en afgelegde kilometers te meten. Alle E-Bike fiets apparaten meten deze 2 standaard, maar er zijn steeds meer E-Bike fietscomputers met meer functies dan alleen deze.
Mogelijke functies
Wat zijn de mogelijke functies op een E-Bike fietscomputer ?
- Snelheid
- Afstand (rit,nog af te leggen afstand en totaal ODO)
- Navigatie
Voor bijna iedere fietser (en mij ook) is de snelheid en afstand het belangrijkste om altijd op je scherm te zien. Dit zijn de basis behoeften en daarna komen de ‘nice-to-have’ functies
Fietscomputer E-Bike
E-Bike fietscomputer met korting op 15 januari kopen?
Bij deze shop kun je met vertrouwen jouw E-Bike fietscomputer bestellen.
Scherpe prijs. Snel in huis.
De ideale navigatie werkt samen met je e-bike
Er zijn verschillende navigaties op de markt speciaal voor e bikes. Naast routeplanning, snelheid en cadans houden dit soort fietsnavigaties ook nog eens toezicht op de capaciteit van de batterij op de elektrische fiets en het stroomverbruik. Zeker als je iemand bent die houdt van de wat langere tochten op de e-bike is het natuurlijk super als je optimaal op de hoogte wordt gehouden via alle benodigde informatie op je fietsnavigatie. E-bike rijders hebben vaak het probleem dat ze niet precies weten hoe lang hun batterij het nog volhoudt. Die onzekerheid over het wel of niet bereiken van de juiste bestemming is natuurlijk super vervelend. Met de nieuwste navigatiesystemen met fietscomputer hoef je jezelf daarover tegenwoordig gelukkig geen zorgen meer te maken!
Ook hartslag meten
Dankzij ingebouwde Bluetooth kan er bij veel fietsnavigaties onder andere een sensor voor gegevens van de hartslag worden aangesloten. Je kunt zelf een limiet aangeven en een alarmsingaal ontvangen plus automatisch de versnelling laten aanpassen bij het overschrijden van dit limiet. Daarnaast kun je natuurlijk ook gewoon een hartslagmeter om doen en daarop je hartslag meten. Mocht je fietscomputer en hartslagmeter ANT+ of Bluetooth hebben, dan kun je die hartslag soms tonen op je fietsnavigatie computer.
GPS
Een E-Bike fietscomputer met GPS is vaak een stuk duurder maar ook wel een stuk multifunctioneler. Je ziet waar je bent en kunt vaak makkelijk een route plannen of de surprise-me functie gebruiken die bijvoorbeeld de Mio’s hebben. Laten we enkele van die luxe E-Bike fietscomputers op een rij zetten.
Vergelijken
Vergelijk de verschillende modellen E-Bike fietscomputer in de tabel hieronder. De E-Bike fietscomputers met navigatie starten bij €129 en gaan door tot €449.
E-Bike fietscomputer met navigatie
Fietsnavigatie | Prijs | Afmeting | Vermogen | Bluetooth | Accu | Gewicht | Rating |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Garmin Explore | €250,- | 5,8 x 11,0 x 2,0 cm | ANT+ | ✓ | 12 uur | 100 gram* | |
Garmin Edge 25 | €119,- | 4,0 x 4,2 x 1,7 cm | ANT+ | ✓ | 8 uur | 25 gram | |
Garmin Edge 130 | €199,- | 4,0 x 6,2 x 1,7 cm | Beiden | ✓ | 15 uur | 33 gram | |
Polar M450 | €139,- | 5,0 x 7 x 2,5 cm | - | ✓ | 16 uur | 80 gram | |
Lezyne Power GPS | €169,- | 4,0 x 7,0 x 2,0 cm | ANT+ | ✓ | 22 uur | 55 gram | |
Lezyne Mega C GPS | €199,- | 5,1 x 7,7 x 2,7 cm | Beiden | ✓ | 48 uur | 83 gram | |
Mio Cyclo 505 | €289,- | 6,1 x 10,3 x 3,0 cm | ANT+ | - | 12 uur | 129 gram | |
Sigma Rox 12 Sport | €399,- | 11,5 x 5,9 x 1,7 cm | ANT+ | - | 8 uur | 125 gram |
Ervaring
De Sigma E-Bike fietscomputer die ik het eerste had was niet veel soeps. Dat ding zat met een draadje om de voorvork gewikkeld als een dropveter om de vinger van een kleuter. De metingen waren niet erg betrouwbaar en als ik al niet aan het hannesen was met de afstand van het magneetje tot de vorkhouder dan was het batterijtje wel leeg. Kortom: een drama en een nachtmerrie van iemand die van goede spullen houdt zonder zich er verder druk over te moeten maken.
Niet veel soeps
Ik wist het wel: mijn volgende E-Bike fietscomputer zou een wonderschone draadloze rakker worden die op een wat groter scherm duidelijk en altijd de gegevens zou tonen. Zo zou ik over de wegen snellen waarbij iedere kilometer nauwkeurig in het geheugen van de computer zou worden opgeslagen.
Einde van het jaar
Ik moest toch ook aan het einde van het jaar kunnen zeggen dat ik 7.500 km had gefietst zonder kilometers verloren te hebben door een onbetrouwbaar E-Bike fietscomputertje. Zo zou het gebeuren en daarna heb ik nog circa 10 E-Bike fietscomputers gekocht gedurende de jaren (en alle verschillende fietsen die ik had, tegelijkertijd). Daarnaast was ik een meester in het kopen van gebruikte raspaardjes wielrenfietsen om er vervolgens een paar maanden op te flaneren over ‘s-lands wegen en hem later met winst te verkopen.
E-Bike fietscomputer
Een persoonlijk cadeautje aan die deal was voor mij de E-Bike fietscomputer. Die haalde ik altijd van de fiets af want je weet als amateur fietsenhandelaar (nou ja, ik wilde graag vaak een nieuwe fiets) dat je voor een fiets met E-Bike fietscomputer geen euro meer krijgt dan zonder E-Bike fietscomputer . Zo geschiedde het ook dat ik meermaals een losse E-Bike fietscomputer thuis had liggen, deze vervolgens zelf even gebruikte en daarna weer op marktplaats zette. Los dan weliswaar want een gebruikte Cateye of Sigma leverde soms zomaar 40 gulden op. Toch mooi voor een bouwkunde student die nog wat biertjes bij elkaar moest verdienen 😉
Vergelijk
Ik heb dus gedurende de afgelopen 25 jaar behoorlijk wat E-Bike fietscomputers versleten en op dit moment heb ik nog steeds 4 fietsen met allemaal een kilometerteller erop. De ene is super basic maar wel erg betrouwbaar en goedkoop terwijl mijn e-bike mag profiteren van een mooie Garmin Edge met alle toeters en bellen die je maar wenst. Connectie met de Shimano Steps en natuurlijk met GPS de snelheid, afstand en zelfs fietsnavigatie
Test
Op deze pagina vind je de top 10 best verkochte E-Bike fietscomputer van dit moment. Plus nog wat bonusmodellen aangezien het budget wel vraagt om wat flexibiliteit in de prijzen en opties. Je ziet wel dat Sigma het goedkoopste maar dat Garmin de duurdere GPS modellen heeft en daarna komen ook merken zoals Polar en Lezyne.
Verbindingen
Je kunt de E-Bike fietscomputers op verschillende manieren verbinden:
- Met draad
- Wifi, maar dat zijn er nog niet veel
- Draadloos via..
- Bluetooth
- Ant+
Draadloos
Tegenwoordig is bijna iedere E-Bike fietscomputer draadloos. De draadloze E-Bike fietscomputer heeft dus niet die dropveter om je voorvork en daardoor ben je ook niet meer aan het friemelen met het netjes wegwerken van het draadje, hij mag immers niet in je wiel komen. Mocht je een model met draad willen dan zou ik in de graaibak van de Lidl of Action kijken. Daar zijn nog wel eens folderaanbiedingen voor deze wegwerp-modellen.
Draadloze E-Bike fietscomputer
Draadloos de verbinding maken zorgt ervoor dat je de E-Bike fietscomputer ook makkelijk kunt overzetten naar een andere fiets waardoor je niet zo veel modellen nodig hebt. Zelf vind ik het testen van deze E-Bike fietscomputers leuk dus voor mij is het niet zo nodig: hoe meer hoe beter ;-).
- Fietsen | De e-Bike Opties Op Een Rij! Hardlopen 08:23
Garmin
Op dit moment fiets ik met Garmin omdat die modellen mijn voorkeur hebben voor mijn fietsen. Bij de e-bike ritten willen we nog wel eens koppeltje duikelen en dan vind ik de Edge 1030 net wat te nieuw en te duur (500+) om te laten beschadigen. Zowel de Edge 1030 en de 820 hebben echter wel de goede GPS met navigatie zodat ik altijd een nieuw rondje ergens kan maken.
Schermgrootte
Een groter scherm is veiliger omdat je niet zo hoeft te focussen (en je ogen van de weg hoeft af te halen) voor het kleine cijfertje. Sommige mensen krijgen ook gewoon slechtere ogen. Een wat groter scherm is niet veel duurder maar wel veel makkelijker. Touchscreen zie je meestal op de duurdere modellen en let hierbij op dat ze niet gevoelig zijn voor regen, zweet of vuil.
Montage
Bij de levering van een E-Bike fietscomputer zitten vaak een hoop aansluitingen, kabeltjes en dergelijke. Het is aan te raden om goed in de handleiding te kijken zodat je hem op een correcte manier kan installeren. Het verwijderen van de E-Bike fietscomputer van het stuur is vaak erg simpel, vaak gaat dit door middel van een kliksysteem. Dit is prettig omdat je jezelf dan ook tegen diefstal kunt beschermen door je E-Bike fietscomputer er af te halen na het fietsen of tijdens een korte pauze ;-).
Kiezen
Welke E-Bike fietscomputer moet je nu kopen? De keuze is natuurlijk helemaal aan jezelf maar persoonlijk zou ik minimaal kiezen voor draadloos en een wat groter scherm met 1 groot cijfer voor afstand.
Bekijk in de shop
Bij het online kopen van een E-Bike fietscomputer is betrouwbaarheid, snelheid en uiteraard een goede prijs belangrijk.Vergelijk de prijzen van onze favoriete shops die snel en vaak gratis leveren en ze meestal ook echt op voorraad hebben:
Externe bronnen:
Bekijk de beste E-Bike fietscomputer prijs ►